Notícia OMS sobre la carn processada

LA NOTICIA DE LA OMS ÉS TOTALMENT DESPROPORCIONADA

Us deixem el comunicat que el Gremi de carnissers, cansaladers i xarcuters de Barcelona i comarques ha fet sobre la notícia de l’OMS en referència a la carn processada:

No cal alarmar-se si es fa una dieta sana, variada i equilibrada

No cal alarmar-se si es fa una dieta sana, variada i equilibrada.

A Catalunya tenim la sort de seguir una de les millors dietes, la Dieta Mediterrània, que inclou la carn com element de salut per que ens aporta ferro, zinc, vitamina B i aminoàcids essencials.

El nutricionista i bromatòleg de la UB Abel Mariné explica: “Caldria evitar l’alarma, perquè fa anys que recomanem un consum menor de carn, en lloc d’un d’abusiu.”.

La cultura popular diu que “totes les masses piquen”, és a dir, que un consum excessiu de qualsevol aliment i beguda mai és apropiat.

L’informe de l’OMS és a nivell mundial, i tots sabem que hi ha diferents cultures i societats que tenen consums de carn diferents, en volum i en qualitats. De fet, l’estudi posa de relleu que els nivells de consum que poden representar un risc estan molt lluny dels consums de carn i d’elaborats que consumim a Europa.

En qualsevol cas, el que és clar és que no es pot atribuir a la carn com a un únic factor de major risc de càncer, ja que el tema és molt més complex i pot dependre d’una combinació de factors com l’edat, la genètica, la dieta, el medi ambient, l’estil de vida, etc.

Si voleu més informació visiteu la pàgina web del gremi: www.gremicarn.cat o bé el nostre facebook.

Comments are closed